hjarta


vill bara tacka Sandra for att hon alltid har fantasin och orken till att skriva ett inlagg har pa bloggen. Anna och jag fastnar latt i mailvarlden.

Sandra ar bast och kommer vara den snyggaste som firar in 2011 pa Sky Garden imorgon.
Oj sa vi ska dansa.

karlek till dig.



gammal bild men sa klockren.

vi ses

/ Karin

Gott Nytt Ar


nu vandrar vi bland kanda gator igen. kanns faktiskt lite skont, lite som att komma "hem". vi kom tillbaka hit till Kuta, Bali, runt 4 i eftermiddags efter en vecka pa Gili Trawangan. det har varit en skon vecka med lata dagar pa stranden och mysiga kvallar. trakigt nog sa gor man sig alltid hemmastadd precis innan man ska lamna ett stalle. sista dagen pa Gili akte vi pa snorklingutflykt och fick se skoldpaddor! kvallen fortsatte pa var favoritrestaurang (som vi inte vet namnet pa) dar ett trubadurband pa fyra Balineser spelar latar som "Heaven" och "Have you ever seen the rain" till maten varje kvall. valdigt mysigt. lange bort pa gatan ligger Sama Sama som enligt var Lonely Planet-guide ska vara den basta reggaebaren i Indonesien. vi trivdes bland Bob Marley-musiken och hamnade tillsist pa dansgolvet.

idag har vi letat nyarsklader i brist pa egna. hela vara garderober ar pa tvatt sa vi vet inte vad vi ska ta oss till om det inte blir klart till klockan 12 imorgon som utlovat. vi har aven fatt fotterna fixade och druckit efterlangtat kvallskaffe pa starbucks.

imorgon ar det nyarsafton. sista dagen pa 2010! vi kan inte forsta hur fort det har aret har gatt. vi har inga storre planer forutom att ata gott, dricka strawberry daiquiris och sedan festa in det nya aret tillsammans. det kommer bli en bra dag.

Gott Nytt Ar till alla er dar hemma!

vi ses /

Karin, Anna och Sandra

chill

det ar eftermiddag har pa gili trawangan och vi ligger med var sin bok och njuter av resans forsta rosevin. har finns inga masten och anda tiden att passa ar reggaebandet som borjar spela nagra barer bort runt 9 ikvall. det har ar verkligen en chill o. imorgon vantar snorkling och pa torsdag aker vi tillbaka till Kuta pa Bali for att fira nyar. hoppas att ni hade en bra jul allihopa och tack for alla fina kommentarer. vi ses / Sandra, Karin och Anna

god jul


vi har antligen haft stralande sol och spenderat julafton pa stranden. overlyckliga for det fina vadret! dagen startade med julklappsoppning och bananpannkaka. blev bade skratt och lite tarar. det ar dagar som denna man saknar familj och vanner som mest.

igar lamnade vi Bali for ett tag och nu befinner vi oss pa Gili Tarwanga. en liten paradiso bara 1,5 timma ivag med bat. efter valdigt lite somn var vi trotta och gardagen avslutades med film pa en mysig restaurang med skona soffor. ikvall far vi se vad som hander. vi ska forfesta pa julmust och tomteskum innan det blir god bbq pa stranden.

har ar bilder fran var julafton.












njut av en mysig och vit jul. vi saknar det.


vi ses

/ Anna, Sandra och Karin

bokat och klart


vi har antligen ryckt upp oss och bokat flygbiljetter! tyvarr har vi dragit ut pa det alldeles for lange och far nu betala dyra pengar. det ar aven valdigt blandade kanslor, roligt men ledsamt att vi en efter en droppar av. borjar kannas att vi ar inne pa slutspurten av var gemensamma resa. vi forsoker ta vara pa varje minut och njuta sa mycket vi kan.

idag har vi traffat Made, en valdigt snall balines som jag har fatt kontakt med genom mina foraldrars vanner. han korde runt oss pa on och bjod pa kaffe hemma i sitt hus. det har regnat utan uppehall aven idag sa vi fick stalla in besoken till Monkey Forest, viewpointen och ett risfalt. det var intressant att se hur de lever och roligt att traffa hans familj. alla ar sa snalla och sota.





om 2 manader ar jag ater pa svensk mark, kanske en snotackt mark?!



vi ses

/ Karin

oflyt


nu har tre dagar gatt har pa Kuta Beach, Bali. vi trivs jattebra men idag ar det lite negativ stamning bland oss. vi vadar omkring i oversvamningarna efter dagens lilla monsun, kliar ihardigt pa alla vara myggbett som vi far trots att vi dranker oss i myggift dagligen. som gradde pa moset kom vi precis fran polisen. hor och hapna, Sandra blev ranad pa sin mobil och sitt visakort igar kvall. trots att man ar i paradiset kan livet suga ibland. annu en gang var lokalbefolkningen i farten. den har gangen en flock med 6-ariga barn. de klanger som apor och lyckades lirka ur Sandras planbok ur vaskan. fan
annars var det en kul kvall. drinkar, dans och olspel med australienare. mycket mer regler an vad vi ar vana vid och lite krangligt pa engelska men vi lyckades hanga med anda. kvallen slutade i osregn, var vanliga tur, men vi
var glada.

nu ser vi fram emot en mysig julafton pa Gili Islands. och imorgon ska vi fira att vi varit borta i fem veckor! kan knappt forsta hur mycket kul vi hunnit med under vara veckor.

har kommer lite bilder fran regnskogen Taman Negara.



tre timmar spenderades pa denna bat



en bit av varldens langsta hangbro



vi besokte en by med urbefolkning




nu ska vi vada hemat

vi ses

/ Karin, Anna och Sandra

BALI


nu ar vi antligen framme pa Bali. surf, fest, strander och bara total njutning ska vi forsoka hinna med under vara fyra veckor har. vi har hort att det ska vara paradiset, sa nu aterstar bara att se. efter knappt 24 timmar pa on gillar vi det redan. har precis pratat med Bryson via skype och fatt ungefar tre A4 sidor med tips. tack, hoppas att du hittar hit till bloggen. vore kul att ha lite kanadensiska lasare ocksa :)
nu ska jag tillbaka till Anna och Karin som troligtvis sitter pa terrassen och dricker Bintang och ater chips. ikvall ska vi se vad Bali har att bjuda pa!

vi ses

/ Sandra

tillbaka till verkligheten






ja nu ar vi tillbaka i detta gigantiska kopcentrum. en stor kontrast om man jamfor mot Taman Negara, varldens aldsta regnskog, dar vi spenderat nastan tre dagar. vi drog dit i mandags. det borjade bra med undefar 3,5 timmars bussresa men vi blev lite stela i kroppen da de sista tre timmarna av resan spenderades pa en longtail-bat pa sma sittdynor. ska forsoka lagga upp lite bilder vid ett senare tillfalle. 
i regnskogen har vi varit aktiva! Bland fukt, insekter, svett och blodiglar(!) startade vi med en liten nattsafari pa mandagskvallen. det var en mjukstart da vi inte hade en aning om vad tisdagen skulle bjuda pa.
i 40 graders varme trekkade vi uppfor bland rotter och lera i over en timma. vi har aldrig varit sa svettiga nagonsin. nar vi val nadde malet, som var en utsiktsplats, sa mottes vi av dimma. den vackra utsikten over hela nationalparken kan vi tyvarr bara forestalla oss i fantasin. vagen tillbaka kandes helt plotsligt extremt tung.

efter lite lunch och en powernap var det dags igen. bybesok, rafting med longtail-bat och nattsafari med bil stod pa schemat. vi berattar lite mer om det nar vi kan ladda upp bilderna ocksa.
under de tre dagarna bildades en liten grupp bestaendes av oss, Jacob, en hollandsk famijl med tva valdigt exhalterade barn och tva trevliga tjejer fran Australien, Ali och Sarah. De kom fran Sydney och jag och Karin passade pa att skaffa lite vardefulla tips.

det ar kul att se att fler och fler laser var blogg, och nu har aven tva nufunna australienska vanner hittat hit, Scott och Benson. de kampar sig fram med google translate. cred till er haha.
har glomt tacka dem for att de hjalpte mig att leta efter min stulna vaska kvallen pa Lankawi. de rakade ut for samma missode kvallen efter. sa akta er om ni ska till dit!

nu ska vi leta upp ett mysigt fik och njuta av sista kvallen i Kuala Lumpur for imorgon drar vi till Bali!!
just det har glomt skryta med att vi akt varldens storsta inomhus-bergochdalbana har idag! vi overlevde.
"den gick uppochned, det tyckte jag var det viktigaste, skitlaskigt" - Karin

vi ses

/ Sandra





look a like




tack Fredrik. nu har vi antligen fatt svar pa vem tonten vi traffade pa Phi Phi ar lik.
Jemaine Clement i komediduon Flight of the conchords.

likheten ar slaende, eller hur? haha

vi ses

/ Sandra

inga pussar pa bion






nej har i Malaysia ar det inte sa mysigt att ga pa bio. kallt, litet och mysforbud! inget jag skulle gjort pa forsta forsta dejten. 

vi ses

/ Sandra

kulturella i Kuala


Petronas Towers

vi hade tankt att aka upp i dem och fota utsikten over staden men till var forvaning sa slappt "bara" 1000 biljetter varje dag och de tar slut redan vid 8 pa morgonen. sa vi fick noja oss med att se tornen fran utsidan.
faktiskt varldens 5:e hogsta byggnad.






Batu Caves

efter tva dagar av shopping tog vi bussen till Batu Caves som ligger nagon mil utanfor staden. det ar grottor som ar nastan 100 meter hoga och nagon slags helig plats for hinduer. kanske inte det mest fantastiska vi sett. men utflykter ar alltid uppskattat och den har var faktiskt helt gratis. det gillar vi.




Karins apfobi har smittat av sig till oss andra



vi ses

/ Karin, Anna och Sandra


Reggae Bar

just nu sitter vi pa ett internetcafe nagonstans i ett 10 vaningar stort kopcentrum mitt i Kuala Lumpur. Times Square heter byggnaden som har det mesta. har inne har vi varit bland annat varit pa bio, shoppat billiga Converse, bowlat och pa onsdag kommer vi forhoppningsvis hinna med en tur pa inomhustivolit.
sondagen har annars varit valdigt seg. gardagen satte sina spar, da vi testade pa utelivet har i staden. under var resa har nog alla som vi traffat som ocksa varit i Kuala Lumpur sagt at oss att ga till Reggae Bar, sa dar borjade kvallen.
till en borjan var vi inte sa imponerade. flummiga manniskor, inget dansgolv och dyr ol. men allt blev genast mycket roligare da vi helt plotsligt satt och festade tillsammans med barens agare Rob.
som sagt, kvallen borjade pa Reggae Bar och slutade pa ett annat Reggae Bar, namligen Reggare Bar 2.
lite flashigare, lite mer folk och lite mer VIP haha.
hall utkik dar hemma efter Reggae Bar 3, som Rob kommer oppna i Stockholm efter att han kopt sin lagenhet pa Strandvagen. han har lovat att ha billigaste olen i stan.
imorgon bar det av till varldens aldsta regnskog, Taman Negara. det ska bli spannande. far se om vi tar oss igenom nattsafari, hangbroar och trekking levande.













era kommentarer ar valdigt uppskattade! fortsatt med det, da blir vi glada.

vi ses

/ Sandra, Anna och Karin



Kuala Lumpur


vi mottes av osregn och aska sa det forsta timmarna i staden tillbringades pa McDonald's. eftrer lite somn, for vissa ingen alls, var vi riktigt trotta och sugna pa hamburgare. maste saga att det ar en raddare i noden. Sandra gav sig ut i sin poncho medan vi andra agerade vaskvakter. efter en stund hittade sandra Oasis Guesthouse har i China Town. litet, heltackningsmatta, kallvatten och en dubbelsang pa tre. vi ar nojda salange vi har egen toalett. kanske inte det finaste vi sett men absolut den snallaste agaren.

idag, som ar var forsta dag har, har enbart spenderats pa shopping. tror att vi hade lite abstinens efter hela tre veckor utan en enda ny pryl. Forever 21 var vart att langta efter! nu blir det kopstopp i nagra veckor framover. bade med tanke pa budgeten och vaskvikt. Pavilion Shopping Mall var julpyntat till max och vi har nynnat julmusik hela dagen.




uttrakade i taxin. vi har kommit fram till att det gar fortare att ga i den har staden.



2 timmar och fyra turer i provrummet senare.




nu ska vi nu leta oss hem och vila vara trotta ben. imorgon vantar nya upplevelser.

vi ses

/ Karin, Anna och Sandra

polis polis potatisgris


pa Langkawi kandes allt oforutsagbart. dar hande allt och ingenting. vadret var inte pa var sida och det blev endast en dag pa stranden. istallet spenderades dagarna pa diverse turistfallor och pa moped. eller just det, latt motorcykel. det fick vi forklarat for oss nar polisen vinkade in oss till vagkanten. vi blev lite latt nervosa nar han berattade att vi inte hade giltigt korkort for latt mc. med lite tur och charm kom vi undan med en varning. vi flydde och stillade nerverna med lite kaffe och donuts pa Big Apple. var otur forfoljde oss da Sandra blev ranad. eller just det (igen), bestulen pa sin kamera. sista natten pa langkawi var snurrig. borjade valdigt bra och slutade valdigt trakigt. sa stackars Sandra kom i kontakt med polisen hela tva ganger pa en dag. ledsamt att alla bilder ar forlorade men idag har hon kopt en ny sa fortsatt se fram emot fina bilder.









vi ses

/ Sandra, Karin och Anna

Maya Bay





gillar den har bilden sa mycket sa var tvungen att blogga en liten halsning fran Maya Bay
( standen dar the Beach spelade in ) utanfor Phi Phi. det var ett av alla stopp under en utflykt tillsammans med Amanda och Hannes

vi ses

/ Sandra

MAT

jag gillar mat. speciellt thailandsk mat. utan att man egentligen reflekterar over det sa blir maten en stor del av ens reseupplevelser. ibland forfarrar den, men oftast, for min del, sa forgyller den.
hittills efter tre veckor i Thailand, Laos och nu Malaysia har vi hittat starka favoriter pa menyerna. ni far tycka att det ar trakigt men det klassiska "fried rice" kommer alltid ligga mig varmt om hjartat.
fri4ed rice bestar av ris som forst ar kokt (tror jag) och sedan stekst tillsammans med gronsaker, agg och ett val av biff, skaldjur eller kyckling. som pricet over i pressar man over lite lime och blandar i lite soya. det har kan aldrig ga fel. enkelt, billigt och gott! ett stort plus om det ar mycket eggplant i.
annars sa ater vi garna kyckling, kyckling och ater kyckling. kyckling i rodcurry, kyckling med cashewnotter och sjalvklart i thailands natinalratt Phad Thai.
efter en dag pa stranden ar det valdigt gott med en thailandsk pannkaka med banan och nutella, eller ett stort grillspett fyllt med marinerad kyckling och ananans. mmm
det som ibland brister har borta ar frukosten. borjar trottna pa vita baguetter, frukt och yoghurt eller torra toasts. testade i och for sig grot med banan. nastan lika gott som hemma. sag ocksa att man kunde kopa wasa knackebrod i en taxfree-butik har pa Langkawi.
det har aven blivit en och annan fruktshake under resans gang. Annas favorit ar mixed fruits, min ar nog en egenkomponerad med lime och ananas medan Karin mest tycker att alla smakar likadant.
vi har kanske inte tagit ut svangarna sa jattemycket vad det galler mat, haller oss hellre till det vi tycker om. men under var moppetur pa Koh Lanta kande vi att det var dags. Karin at soppa med cocosmjolk, citrongras och en krydda liknande ingefara och jag testade spicy noodles med rakor. nudlarna var verkligen spicy och inneholl nog en hel hackad vitlok utan overdrift. helt ok gott, men hade hellre smaskat pa lite fried rice.
och sa kommer vi till det lite samre matkapitlet. Langkawi. har finns valdigt dalig mat. trista ratter, fruktansvart simpla och sunkiga restauranger och dyrare an Thailand. ar vi bortskamda kanske?
gardagens middag blev iallafall Malaysisk snabbmat, aven kallad Oblong Burger! med hamburgare i ena handen och lite kinesisk Tsingtao-ol (inhandlad mitt over gatan) satt vi pa trottoaren utanfor gatukoket. 
gott var det. 



Fried Rice



Kyckling med cashewnotter



Karins cocossoppa, ser lite ut som bebismat



mina spicy noodles, notera all hackad vitlok!



ibland far man lite ovantade gaster pa matbordet.



Anna och Karin kakar chicken Oblong Burger, Malaysian style. haha


nu aterstar att se vad Bali har att erbjuda. jag har ganska hoga forvantningar. 
ikvall kan det mycket val handa att vi hamnar pa kebabgrillen eller kanske till och med Mc Donalds, haha.
vi far se.

vi ses

/ Sandra



Cable car






idag har vi blickat ut over hela Langkawi. som for er som inte hanger med ar en o i Malaysia.
akte en sa kallad Cable car (linbana) tillsammans med alla malaysiska turister.
nu ska vi snart ga och ata mat som forhoppningsvis smakar godare an gardagens. men forst ska vi boka flygbiljett till Kuala Lumpur. pa onsdag bar det av!

vi ses

/ Sandra, Karin och Anna

wifi


har upptackt att jag har internet pa min itouch! sa detta far bli ett litet test. nu ska vi kravla pa oss ryggsackarna for att byta boende. nastan alla hotell ar fulla pagrund av att de firar nagon hogtid har nu och manga har semester. med lite tur slapp vi sova pa stranden i natt da det blivit en avbokning pa ett sprillans nytt rum har pa White Lodge.
nu maste vi rulla vidare

vi ses

/ Karin, Anna och Sandra

moppetjejer


vi befinner oss pa koh lanta och har spenderat dagen pa moppe. riktigt roligt! med rosa hjalmar har vi akt runt on.
bilder kommer.

imorgon aker vi till Langkawi i Malaysia!

vi ses

/ Karin, Sandra och Annna

RSS 2.0