merry christmas god jul feliz navidad


God Jul!

min jul har ju varit lite annorlunda de senaste tre aren och maste saga att jag saknar den svenska julen med sno, kyla, vanner och familj. och tomten saklart!! mina vanner har har aldig haft jultomten pa besok i deras hus. jag tycker lite synd om dem.

pa julafton var vi hos Natalia och Mito. mojitos, vin, kottbullar, lingonsylt, julkola och kvallens hojdpunkt: min och Natalias kalkon! gud sa god den blev. vet inte vad jag foredrar, kalkon eller julskinka. . kanske far bli bada nasta jul haha.

med Vi sa menar jag Francisco och jag. for er som inte luskat ut det redan sa ar vi typ tillsammans och gor det mesta ihop. har forsokt dela med mig av de svenska jultraditionerna sa gott det gar. pepparkaksbak, lussekatter, och glogg. det blev ingen dans runt granen da den var lite for liten, ingen risgrynsgrot till frukost och jag fick vanta med julklapparna till midnatt mellan den 24e och 25e december. annorolunda men rattvist.

men sjalvklart oppnade jag mitt stora paket fran slakten det forsta jag gjorde pa morgonen den 24e. tack sa jattemycket allihopa. i veckan ska jag ge mig ut i readjungeln och leta efter en ny cykel for mina julklappspengar!

hoppas alla ni hade en bra julafton med massa god mat och paket.

valdigt stolt over var apelsinmarinerade kalkon

Santa found our tiny christmas tree!

lagg marke till kottbullar, lingonsylt och brunsas! detta ar halften av maten.


vi ses

/ Sandra

skepp o'hoj


i lordags ar det julfest med ganget pa cafe Stretto. for er som inte hanger med, vilket inte ar sa konstigt da jag tagit lite latt pa det dar med att blogga, sa jobbar jag nu pa cafe Stretto som sandwichmaker 42 timmar i veckan. borjar trivas riktigt bra.

George, min chef, hyrde en bat mitt i ingenstans i norra Sydney och vi drog ivag for att fiska. det blev ingen fisk tyvarr, men vi hade trevligt anda med whisky-cola, corona, texas holdem, koreans trubadurmusik och trevligt sallskap. en bra dag. nu jobbar jag mandag till fredan denna veckan sen har jag semester til den 3 januari. wihooo! :)


Christine, Michelle (min chefs fru och min vice chef), jag och vovvarna.Daniel bjuder pa en egenkomponerad koreans karlekslat

vi ses

/ Sandra

now i hope for days below zero


har tänt mitt varje-dag-ljus och tänker ut rimliga nyårslöften. föreläsaren förklarade idag att ett bra nyårslöfte är bara bra om man genomfört det. jag ska sluta försöka och börja göra. han förklarade skillnaden på att försöka och att göra. intressant och någonting som jag aldrig tidigare har funderat på. det kommer bli en svår utmaning då försöka är ett av mina favorituttryck. kanske för att inte göra någon eller mig själv besviken ifall jag misslyckas. den senaste veckan har varit rolig. förutom intressanta föreläsningar har jag blivit väckt med lussebullefrukost på lucia, varit på innebandymatch, haft mysig middags- och bastukväll och fått en otrolig beslutsångest. det där sista är inte riktigt löst än. Åre eller inte? betala dyra pengar eller spara? ha underbart kul eller ångra att jag aldrig åkte med? svårt.jag har ingen bra spegel. då är det bra att ha en dator med webcam... eller? det gick inte så bra som ni ser. om en vecka far jag hem till min lilla familj. längtar! I don't wanna know what it's like to spend the holidays on my own. bra låt det där. och om ni är trötta på klämmiga jullåtar lyssna på Christmas could have been good med Mando Diao, Christmas lights med Coldplay eller A christmas duel med The Hives och Cyndi Lauper. très bonne mon amie. vet inte om det där blev helt korrekt. god natt!

vi ses

/ Karin

sanning


jag har frihet i blicken, precis som du


gick en promenad och lyssnade på Sommar i p1 med Tuva Novotny. kanske var det den 5e gången som jag lyssnade på det programmet. hon säger så kloka saker om livet och om hur det är att bli äldre. alla människor i världen borde lyssna på det. annars har jag tillbringat dagen inlindad i en filt och längtat hem. snart! bara ungefär två veckor kvar. det ska bli så mysigt att komma hem och att slippa vara ensam ett tag. mina vänner och jag har kommit på att vi är monofober. vi gillar inte att vara ensamma. trivs inte och tycker att det är tråkigt. hörde något fint på tv:n förut, "du är som en prinsesstårta!". snart kommer Elin. då ska vi fira advent med hamburgare.den här veckan ska jag skriva klart hemtentan, gå till sjukhuset och kolla mina mandlar, göra omtenta och fira alltihop med julsittning.

vi ses

/ Karin

RSS 2.0