regn i Melbourne


det var langesedan vi hade en skitdag som denna. har flyttat fran ett mysigt omrade som heter St. Kilda in till stan. om det inte vore for BEDBUGS hade vi nog stannat nagra natter till. igar ryktades det om krypen i vart rum och imorse vaknade vi med kliande bett och sag till och med kraken. acklande! vi har spenderat halva dagen i ett iskallt tvattrum och tvattat allt vi ager. i slutet stod vi utan underklader och vantade pa att kunna satta pa oss de torktumlade kladerna. och allt detta utan att ha ett rum eftersom vi inte fick checka in forran nu i eftermiddag. tyvarr blev inte kladerna torra i tumlaren sa det blev till att ga omkring i blota klader och pryda hela rummet med var tvatt. nu ar vi helt slut. hoppas att bedbugsen ar borta. . som toppen pa allt har det regnat for tredje dagen i rad och vi borjar bli hostbleka. vi gillar Melbourne, det ar coolt och mysigt, men hittills har vi inte fatt ett varmt valkomnande. fick en liten Sverige-boost igar nar vi besokte Ikea. kanelbullar, kottbullar, Marabou och saltlakrits gjorde var dag. aven Billy saklart.

sitter pa ett cafe, har intagit en sen lunch och druckit vart dagliga kaffe. latte och long black. ska nog hitta ett konditori for att stilla sotsuget. det blir nog inte svart for det finns gott om fik har. shoppingen gillar vi starkt. forsoker klura ut hur Karin ska fa plats med allt i ryggsacken vid hemresan. som ar pa fredag! vi vet, bara 4 dagar kvar tillsammans. paminn oss inte.


 

konditori i St. Kilda. ska precis dela pa en Royal Delight. valdigt god och chokladig.



lite inspiration till pappa Per. dagsljus och gammalt blandas med nytt i ett av stadens shoppingcentrum.



Sandra hittade sitt framtida sovrum, forvanande nog pa Ikea.



hemskt! har spenderades manga timmar i formiddags. tur att vi har vara dagbocker som bra tidsfordriv.



hittade en harlig vintagebutik och provade manga kangor.


nu blir det efterratt och sedan tillbaka till hostlet for att handtvatta det sista. livet ar hart. ibland.

vi ses

/ Sandra och Karin



Starbucks




igar var en kul kvall. det kanns idag. sitter pa Starbucks och facebooknordar och det ar nog inte sa mycket mer som kommer handa idag innan bussen till Melbourne gar ikvall.
vi tog avsked fran Birgitta tidigare idag. kanns sorgligt. Karin faller nastan en tar samtidigt som hon surplar i sig det sista och nastintill obefintliga av moccafrappen.
sista kvallen i Sydney spenderades pa The Eastern i Bondi. vi umgicks med ett gang som vi traffade i Surfers Paradise. ett gang med bade sleeves och socks haha. det var allt fran Sydney. solen skiner men vi sitter inne. vi behover datorn och datorn behover strom.

vi ses

/ Karin och Sandra


tapas


nu har vi bott hos Birgitta och Leigh nagra dagar. de bor i ett mysigt omrade som heter Coogee. verkligen snallt att vi fatt stanna har. skont att komma bort fran hostellivet ett tag. Birgitta har stallt upp for oss massa ganger. hon har hamtat oss pa flygplatsen, gett oss tips och gjort vart backpackerliv lite lattare har i Sydney. ikvall var sista kvallen har sa vi bestamde oss for att ga och ata tapas pa Spanish Fly. en trevlig restaurang med jattegod mat och sangria. imorgon flyttar vi in till stan igen innan det bar av mot Melbourne pa torsdag kvall. tillbaka till vaningssangar och otrevliga tyskar. vi har blivit bortskamda har med eget rum, frascht kok och snalla grannar som tar in tvatten nar det regnar.






pa Spanish Fly med Birgitta



sahar mysigt har vi just nu. te framfor datorn i var ikea-baddsoffa. kommer sakna det.

vi ses

/ Karin och Sandra


Happy Birthday





idag tanker vi lite extra mycket pa var favorit AnnaSofia. grattis pa fodelsedagen och hoppas det gar bra i Norrkoping. bilden ar fran nar vi skrev kortet till dig. vi firade dig med cupcakes pa en solig uteservering i Sydney.

massa pussar

Karin och Sandra

var nya grej?




nu ar nyarsloftet avklarat. igar testade vi Poledance! bokade in oss pa en testlektion samma morgon. for Sandra gick det bra. Karin hade lite problem med handsvett (som instruktoren forklarade var nervositet) men efter att ha fatt en superhandkram var hon med i matchen. vi larde oss snurrar, koordination och andra spannande moves pa stangen. valdigt jobbigt, speciellt for armar och rygg. idag ar vi helt utmattade i kroppen. det var verkligen roligt och hade garna testat fler ganger!

vi ses

/ Sandra och Karin

sovmorgon


idag har vi haft en seg morgon har pa rummet. de tva tyska tjejerna som vi inte tyckte om har flyttat ut, det var en trevlig overraskning nar vi vaknade vid halv tolv. vi har bara myst, lyssnat pa musik och skrivit dagbok. men nu borjar vara magar kurra.
igar tog vi bussen till Bondi for att ata falafel pa vart favoritstalle Sabbaba. dit kan man ta med sig sitt egna vin eller ol till maten. annorlunda mot i Sverige. sa vi njot av vara Larnaca-falafelfickor och drack rott vin for fem dollar. kvallen avslutades pa Bondi Beach Hotel. faktiskt den enda baren som har oppet sent i Bondi.
vi var sa hungriga sa vi tog inga kort pa Sabbaba igar, bilderna ar fran en annan kvall.








igar pa Bondi Beach Hotel



har ar vart rum. vi tvattade haromdagen men vagar inte anvanda torktumlaren sa det blev till att utnyttja all plats vi hade i rummet. Sandra har sitt nya kontor dar uppe och Karin bor dar nere som ni ser. .
nu maste vi fa i oss nagot att ata.

vi ses

/ Sandra ch Karin

partyanimals


idag blev vi barn pa nytt. vi tog fargan fran Sydney Harbour over till Taronga Zoo. vara forvantningar var inte sa hoga, men vi kom pa oss sjalva springa ivrigt mellan de olika djuren och imponeras lika mycket over dem som av all ny kunskap vi lart oss. Taronga Zoo ar faktiskt det enda i varlden som har en gorillafamilj. en giraffbebis ar tva meter vid fodseln och krokodiler kan bli sex meter langa. vi har aven sett typiska australiensiska djur. kangurus, koalor, ormar, mummels, rattor och emus. nu vill de nyinflyttade tyskarna att vi ska slacka. en av dom har en riktig taskig branna. ajajaj.





vi ses

/ Karin och Sandra

chill


har vi berattat om var mysiga picnic under stjarnorna i Byron Bay? vitt vin, pizza, gitarr och glada manniskor.






vi ses

/ Karin och Sandra

mini pc




hihi uppladdad direkt fran webcamen pa min nya dator! hoppas ni far en mysig dag. nu ska vi ut och ata har i Sydney.

vi ses

/ Sandra och Karin

en liten onskan





nu ska vi snart kliva pa bussen. onskar att jag hade Spotify! nar jag kommer hem ska jag sitta och norda dar i timmar. kanske till och med dagar. .

vi ses

/ Karin

sista dagen i Byron Bay


nu ar vi inne pa var sista dag har i Byron. ikvall vid nio tar vi bussen ner till Sydney. ska faktiskt bli mysigt att aka nattbuss. det har vi inte gjort sedan Malaysia.
vi har verkligen trivts har, kan knappt forsta att vi redan varit har en vecka!? det har blivit manga langa dagar pa stranden. kikat pa surfare och druckit en kall ol i eftermiddagssolen. kvallarna har antingen inneburit mys eller party. Byron ar lika bra pa bada delar. pizza och vin till solnedgangen pa stranden, barrundor, australiens troligtvis godaste kaffe, eller kanske starta kvallens fest med en snakebite pa Beach Hotel?

snakebite = en tredjedel cider och tva tredjedelar ol toppat med raspberry-syrup

nej det finns inte mycket att klaga pa har. men vi ser fram emot mer Sydney och darefter Melbourne! jag forsoker hela tiden tanka bort att vi bara har 19 dagar kvar tillsammans. usch hur ska jag klara mig utan Karin. . nesh vi ar ju bara halvvags genom var tid i Australien. lika mycket kul som vi haft kan vi ha igen! nu ska vi ivag och ata Byrons godaste veggieburgare. kommer lite fler bilder harifran senare.

vi ses

/ Sandra

trivsamt





vi ses

/ Karin och Sandra


mys i Byron


nyss hemkomna fran Lounge Bio har i Byron. kommer bli svart att hitta en mysigare biosalong. har fanns bade sitt och liggplatser. vi kurade ner i en liggsoffa och njot av Blue Valentine som ar en valdigt fin och snygg film.
avslutade kvallen med var nya favoritmat, pocket falafel. det har blivit en del sadana under vara veckor i Australien.



sag aven Black Swan i Surfers. valdigt sevard. och laskig.



kossamonstrade biosoffor



i Byron finns det god mat!

vi ses

/ Sandra och Karin


Surfers Paradise


har kommer lite bilder fran vara dagar i Surfers Paradise. hur kan vi sammanfatta denna stad? snygg, turistig och fruktansvart varm. inte helt var smak men kul att ha varit dar.









har delade vi rum med 12 andra. var av 80 procent fransman och en gammal japan som vackte oss runt sju varje morgon med sitt dataspelande. inte uppskattat!

vi ses

/ Sandra och Karin

en liten hemlis


nu ar vi i Byron Bay och trivs redan. bra boende, fin strand och mysiga restauranger. passar oss bra.

nu kan vi inte halla oss langre. under sista veckan pa Bali bestamde vi oss for att tatuera oss. sa sista dagen gick vi till en studio och gjorde varsin. likadan. det ar en text som vi sjalva satt ihop av tva latar. en text som betyder mycket for oss.  



det var svart att ta ett bra foto men har ar vi och vara tatueringar. och dom ar inte sneda i verkligeheten!
hihi.


vi ses

/ Karin och Sandra


vi var duktiga


en vacker dag vandrade vi ner till Sydney Harbour och kikade pa Opera House. det var vackert!













vi ses

/ Karin och Sandra

ibland kanner man sin langt bort


vissa dagar slar det oss hur mycket vi saknar vara familjer. vi har kommit pa oss sjalva att ofta prata om vara foraldrar och systrar. om hur mycket vi saknar alla sma vanor som kanske ar osynliga hemma men som blir vardefulla har borta. Karin namner ofta mysiga helgfrukostar med extra god mat och ett tiotaltidningar, som sedan overgar till formiddagsfika. tjat om att hon ska folja med pa skogspromenad med Bonzo, nagot som hon aldrig hade tvekat over att folja med pa nu. sittunderlag, kaffe i termos och Bonzos bus. Sandra pratar om filmkvallar med sin pappa. mysigt med var sin godispase och en film att satta pa nar de andra har somnat. hon saknar sin mammas eviga forsok att hitta pa ny mat. att tjata till sig en massage pa kvallen och att hjalpa Julia igenom hennes beslutsangest. det ar manga ganger som vi onskat att ni kunde vara har. det ar svart att beskriva i ord, bilder och snabba skypedejter. ni finns alltid med oss och ert stod betyder sa mycket. vi saknar att alltid veta vad vara systrar hittar pa. vi funderar pa om det ar tack vare er som vi gar sa bra ihop. storasystrar och lillasystrar forstar varandra pa ett speciellt satt. vi vill att ni ska veta att vi tanker pa er.





kramar Sandra och Karin


redan minnen fran Sydney





Setsail brukar sta och spela mitt i centrala Sydney. mysiga, snygga och grymt bra. vi gillar killen med fiolen.



god middag i Darling Harbour pa Karins fodelsedag. getostsallad, rosevin och livemusik fran en bat langre bort.



i Bondi bodde vi nastan med utsikt over stranden. konstigt hur man kan minnas nagot som egentligen var valdigt sunkingt och instangt som nagot sa bra och kul. har haller en duva pa att halsa pa i vart rum pa Noahs Backpackers.

kul att aka till Surfers och Byron idag. trakigt att lamna Sydney. men vi kommer tillbaka. .

vi ses

/ Sandra

RSS 2.0