det där med film


KAN NÅGON GE MIG EN LÄGENHET?!

jag har haft en tråkig kväll med en spontan cykeltur som undantag. Elin har köpt en cykel och ville provköra. det visade sig vara punka på bakhjulet. testade att pumpa det ungefär 5 gånger under vår tur. det finns cykelstationer som är utrustade med pump utplacerade lite här och var i Umeå. det är bra. försökte handla mat men det hamnade mest frukt i korgen. ingen inspiration alls. tränade klockan 07.00 imorse så har kanske rätt att vara trött. plugga känns inte heller så aktuellt. logistikröret får vänta tills imorgon. eller nej, ska försöka läsa kapitel 4 innan jag somnar. planering och styrning av logistikverksamheten.

ibland tänker jag att jag borde se en film. som tidsfördriv liksom. men jag klarar inte av att göra det ensam. jag blir rastlös och önskar innerligt att filmen snart ska vara slut. även om filmen kanske verkligen är bra. så idag har jag tänkt tillbaka på när Sandra och jag var i Byron Bay och såg Blue Valentine. jag har lyssnat på soundtracket och dött lite för att you and me är så fin. när Ryan Gosling sjunger you always hurt the one you love kan vara den bästa scenen i världen. på den nivån går det bra men att se en hel film känns ensamt.



vi ses, förlåt för mitt tråkprat och lova mig att se Blue Valentine

/ Karin

extra hot


nu ar de sista gra vinterdagarna forbi. ljumna vindar, solsken och shorts. idag har jag jobbat pa att memorera stammisar. jag har sma fusklappar overallt med roliga smeknamn och vad de dricker for nagot. tex "the quiet man" som dricker long black och alltid ater en vit toast med vegemite, "stressed guy with great skin" vill ha large strong skim latte, eller en av mina favoriter,  "the super energic girl" som dricker soy latte extra hot.
cafejobbet flyter pa bra. forutom mackor far jag nu aven baka muffins och friands (en slags fransk mandelkaka). det gar uppat i karriarsstegen.

har ar tva bildcer fran dcen forhoppningsvis sista graa och trakiga dagen pa valdigt lange.




vi ses

/ sandra

froken tupplur


klockan ar tre och jag kom hem fran jobbet for cirka en timma sedan. numera borjar jag 6.30 vissa dagar i veckan. vackarklockan stod pa 5.15 i morse och jag gick och lade mig 01.05 inatt. ingen bra kombination. annars ar jag inte sa radd for att borja tidigt. trivdes ganska bra faktiskt. mysigt att cykla till jobbet innan folk vaknat, gora lite mackor och oppna lilla cafet.

i lordags gav jag mig ut pa valsafari med Sheilla och hennes tva flatmates. jag slank med gratis for hennes pojkvan kunde inte folja med, annars hade jag aldrig betalat for att glida runt och leta valar i flera timmar. och jag kommer aldrig gora om det. det varsta jag gjort pa lange. haftigt att ha sett valar och salar men det jag kommer minnas mest ar alla manniskor som spydde kors och tvars. det var blasigt pa havet och efter en timma borjade de dela ut spypasar overallt!! Sheilla spydde, Hayley (en av flatmatsen) spydde, och sakert 60 procent av alla pa baten spydde!! sen kande jag mig illamaende. valar, salar, spya, allt snurrade. efter att ha sett nagra valar sticka upp ut havet bestamde jag mig for att satta mig inne, halla blicken fast mot horisonten och halla for oronen for att slippa alla hulkande ljud. hahaa jag maste skratta. stort var det. efter 4 timmar akte jag hem for en lang varm dusch och en formiddagstupplur innan kvallens bravader. hahaha.

igarkvall var vi pa BBQ lunch hos Natalia och Mito. verkligen trevligt. lunchen slutade inte forran elva pa kvallen. massa grillat kott, chilenska gottigheter och fem vinflaskor senare. det osregnade men vi grillade anda. trots min tidiga morgondusch luktar jag fortfarande lagereld i haret.
imorgon har jag min forsta traff emd min personliga tranare pa fitness first. ska bli spannande att se vad jag ska gora for program de kommande veckorna. josses, det later sa seriost det har. idag var jag alldeles for trott for att trana efter jobbet. tror det blir till att simma lite senare. men forst en tupplur.
har insett att jag maste lara mig att sova middag om jag ska jobba tidigt och dricka vin om kvallarna haha.


mmmmm massa god mat som Natalia lagat. allt ar dock slut pa bilden.




vi ses

/ Sandra

två år


igår fyllde lilla finaste Saga 2 år. ja, 2 år! och jag saknar henne mycket. önskar att jag kunde vara hemma och fira henne. kalasa och mysa lite. idag är en sådan dag som jag verkligen saknar hemma. inget i världen slår en lördag med min familj. speciellt inte när det är kalas i Göteborg. kan ni skicka mig en bit tårta?



vi ses

/ Kia

nu är pappa nöjd


jag har köpt en cykel. den är svart, lite lila, har tre växlar och fungerande lyse. på söndag ska jag tillbaka till cykelhandlaren och få en korg monterad. nu är pappa nöjd. jag med såklart. den rullar så bra.

det regnar mest hela tiden och största delen av min dag är jag i skolan. alltid hårt pluggande. ibland dricker jag lite kaffe och ganska ofta pratar vi om allt annat än logistikröret och kundorderpunkten. idag fyller Elin år, så ikväll ska vi äta tårta på Ålidhem. vi har även strosat lite på stan. jag köpte nya jeans och en stickad tröja. lön imorgon vet ni. nej, nu ringer syster. bäst att svara annars blir hon sådär orolig.



här rullar vi fram tillsammans.

vi ses

/ Karin

file mignon?


fakitkst inte sa farligt med mandagar langre. jag gillar att ga till jobbet, och jag gillar bodypump och att komma hem till file mignon.
min helg bjod pa chilensk fest i Bronte, ca 40 minuter ivag med buss. det var jag, Francisco och Judith som akte dit tillsammans. men det var masa harliga chilenare dar. en kompis till Francisco hade ordnat med mat, vi at empanadas, drack pisco och dansade salsa. valdigt bra dag. just det! innan vi gick till festen solade vi och badade pa Bronte beach. jag simmade nastan med delfiner!! helt plotslig nar jag ar i och badar staller sig folk upp pa stranden, lite langre bort ser jag 4 delfoner hoppandes. valdigt fint. hihi.
en kort update, for nu ska jag ata.




vi ses

/ Sandra

så snurra min jord igen

tredje veckan har gått. dagen har varit fin, skönt höstväder. tror att jag sätter punkt för den här söndagen. vill inte tänka mer.


här bor jag. skumt område.


Josephine och Elin i baksätet.


gratis fika på Coop. ja tack, precis vad jag behövde.


höst i björkarnas stad.


sweden rock festival. Elin ölar i fin rock-outfit.


kökshäng på förfesten. Erik i fin Kiss-tröja och den obligatoriska kajalen.


jag var snygg och rockig. Slayer och Raining blood.

vi ses

/ Karin


wosh


tva veckor har gatt och mina dagar har fatt en ordentlig rutin. precis det jag langtat efter.
jag gar upp 6.30. ater min havregrynsgrot med leftover hallon och blabar fran jobbet och tar min 25 minuter promenad till Spilling the Beans. hittills jobbar jag fortfarande bara deltid. Edward kommer och byter av mig klockan ett. da ater jag lite gratislunch pa jobbet innan det ar dags att utfora dagens arenden. klockan 5 drar jag till fitness firts, mitt andra hem den har veckan. ska testa allt! min favorit hittills ar bodycombat.
sen blir det hem och kolla in the renovators halv 8 innan det ar laggdags. fast idag ar det torsdag, fri entre pa la Cita sa kan handa att det blir lite utgang.

just det. i tisdags var det hejda fest for Giuliano. han akte hem till Italien igar. vi at kakor, sushi, drack vin och gick till the Establishment. till min forvaning var det Salsa night och jag kom inte undan. har verkligen forsokt lara mig men tror jag saknar de ratta rytmerna haha. har fatt bevisat for mig att vi svenskar ar lite mer forsynta i vara hoftrorelser an sydamerikanerna. .



vi ses / Sandra

jaktstart


det var längesedan jag skrev. har haft fullt upp här i norr. nollning, skola, fest, lokalisera sig, nya vänner och mycket cyklande. jag har nu bott här i två veckor och min vardag börjar ta form. jag trivs! helgen har bestått av mycket norrland. i fredags var det jaktstartsittning och igår såg jag Jägarna 2 på bio. en intensivkurs helt enkelt.
 
idag är det strålande sol och riktigt höstväder. min dag började med skype med Sandra. första gången vi pratade sedan vi båda åkte. det kändes skönt. bestämde mig för att gå ut och leta efter något ställe att köpa kaffe på. jag gick och gick tills jag var vilse. hittade inget kaffe. jag måste flytta. jag måste tvätta. jag måste laga mat. jag måste läsa Kampen om köpkraften. det är mycket jag måste. men jag läser En dag istället och senare ska jag iväg på bodypump med några tjejer från klassen.

jag ska bli bättre på att ta bilder. så att jag kan visa hur jag har det. roligare än att bara läsa mitt babbel. här är jag på förfesten till Rosa-festen. snyggt?!



vi ses

/ Karin


Pyrmont


idag ar det sondag. en solig sadan. vaknade ratt sent efter att ha kommit hem vid 5 i natt. jag, Francisco och Judith (en tjej har i huset) bestamde oss i sista stund for att ga ut och drog till Golden Cheaf vid halv tolvtiden. dar motte vi upp Rodrigo! vet inte om ni minns honom, men han bodde med mig i min forra lagenhet. stallet stangde tva men det stoppade inte oss som akte in till Three Monkeys i stan och avslutade kvallen med lite biljard pa Cheers. sa idag har jag mest slappat, kollat rugby (det ar world cup) och gatt omkring i mina mysiga kvarter har i Pyrmont. hamnade pa Fish Market och sen pa Paddy's market och fixade frukt och gront for hela veckan. har kommer en liten film till er :)



vi ses / Sandra

Det gar bra nu


en vecka har gatt sedan jag intog Sydneylivet pa nytt. pa ett satt kanns det som jag kom igar, men samtidigt inte. jag har inte haft en enda ledig stund sedan jag kom hit. men nu antligen, tre jobbintervjuer senare, har jag fatt ett jobb!!!! numera jobbar jag pa cafet Spilling the Beans i stan, och jag stortrivs! det ar bara jag och fyra till som jobbar och de ar superharliga. det ar kul en jobbigt att arbeta pa cafe. alltid nagot att gora och nu iborjan ar det mycket att ta in. efter tre dagar sitter de flesta kortkommandon till kaffebestallningarna, nagra stammisar har fastnat pa nathinnan, kassan gar ganska bra och min forsta long black ar gjord :) kommer for det mesta ta emot bestallningar och servera men fick smyglara mig kaffemaskinen lite forsiktigt idag. sjukt svart men ah sa roligt.
brickan ar jag fortfarande valkdigt vinglig med och fasar infor en tappabrickan-katastrof snart.
ja livet kanns helt plotligt lite lattare nar jag fatt ett jobb. deltid an sa lange men det blir forhoppnigsvis mer. har borjat trana ocksa(!). var pa Zumba igar och senare idag blir det ett pass med kettlebell. spannande. har lyckats ga med i sydneys basta gym, VClub. det finns allt! gym, kettlebell, zumba, pilates, poledance, spinning. you name it!

imorgon ar det fredag. ar ledig hela helgen sa vi far se vad den bjuder pa. hoppas allt ar bra med er dar hemma.

Vi ses / sandra

back in town


konstigt hur fort det gar att komma in i Sydneyvardagen igen. trodde nastan jag var hemma nar jag kom upp ur tunnelbanan fran flygplatsen. jag har haft fullt upp med jobbsokande, jobbintervjuer och testarbeten. hoppas att jag kan kirra ett av alla jobb snart. har endel pa G. tankte bara saga att jag lever och har det bra har borta. har haft extrem jetlag och mitt huvud haller precis pa att falla pa plats igen. igar var jag iallafall i Palm Beach. En strand 1,5 timme med buss norr om Sydney. jattefint och mysigt. at fish and ships och drack vitt vin i solen. det ar varmt men inte riktigt steka pa stranden vader an. det kommer. snart.
ta hand om er dar hemma.






har bor jag :)

vi ses

/ Sandra

RSS 2.0