som en björn


kröp ut från mitt lilla ide idag. första gången på en vecka. frisk luft, kaffe och tidning i solskenet. tror bestämt att det har blivit vår.





om jag hade varit pigg och kry hade jag tagit en lång promenad. ner vid Kopparklinten, längst med vattnet och Kärlekensstig mot slussarna. med Bonzo som sällskap såklart. längtar!

vi ses

/ Karin


sömnig


sjukhussängen är utbytt mot soffan. skönt! snart är jag människa igen. jag behöver bara lite sömn, lite mat och lite piller. sen så!



nu lagar mamma tacos på min beställning. hon gillar inte tacos egentligen. världens bästa mamma.

vi ses

/ Karin

god morgon


vaknade till en fransk frukost a la Nathalie idag. kunde inte fatt en battre start pa morgonen. baguette, croissant, pain au chocolat, pain au raisin, nutella, glada-kossan ost, sylt och kaffe.
festen var kul igar. det var i ett hus i Glebe (mysigt omrade) massa fransman, rott vin och prat pa lilla utegarden. berattade min fothistoria irka tjugo ganger. lite jobbigt att festa med kryckor och bruten fot men tycker anda att min stallning smalte in ganska bra med mina graa jeans.

nu sitter killarna och kollar pa 127 hours medan jag och Nathalie diskar(!) inte ok. snart blir det Buried. skon lordag helt enkelt. pa mandag vantas en jobbintervju for ett mineralsmink-foretag. hall tummarna for mig. jag har dock inte namnt att jag har en bruten fot men hoppas att de har lite overseende med det. om jag far jobbet sa kommer jag sta vid en monter i ett kopcentrum och salja smink. passar mig mycket battre an bilservice.








Nathalie, jag och husvarden Benoit. jag intog hornet storsta delen av kvallen for att slippa kryckorna haha.



vi ses

/ Sandra


fredag








dricker hemmagjort latte pa balkongen och blickar ut over ett soligt Sydney. laddar infor fest ikvall. hoppas pa att fa behalla alla ben hela den har gangen.

vi ses

/ Sandra

varandras medicin



fika, fot, frulle & foto


efter evigt tjat fran mina rumskamrater har jag lovat att bara stanna hemma och vila idag. ganska skont faktiskt. igar skulle ha blivit en vilodag, men var tungen att sysselsatta mig for att fa bort alla "jagharenbrutenfot-tankar". sa det blev en kryckpromenad till affaren. det brukar ta mig cirka 10 minuter fram och tillbaka. nufortiden tar det 45 minuter. men jag lar mig leva livet som handikappad. plockar ner varorna i ryggsacken och skuttar runt med. lar mig att kryckor blir valdigt hala i regn. vart man kan ga via ramp istallet for trappa. att varenda manniska tror att de kan borja prata med mig bara for att jag har kryckor. . .
val hemma efter affaren bakade jag kanelbullar till mina kara flatmates. de blev helt galna i mina svenska gottigheter, tror Francisco vill gifta sig med mig. alla ar verkligen snalla emot mig. Nathalie ger mig en daglig uppgift som man inte behover anvanda benen till. dagens uppgift ar att hitta bra recept pa hemmagjorda ansiktsmasker. ganska kul faktisk. Sheilla har skickat fem jobbanonser om telefonforsaljarjobb till mig och Jay har gjort ostmackor till lunch :) Francisco fixade photoshop till mig igar sa idag har jag pysslat lite med bilder.

hoppas ni tycker om dem.












tror ni forstod mitt fika-tema. forsta bilden ar fran ett mysigt fik i Blue Mountains dar jag och Karin at surdegsmackor med smoked salmon och creamcheese.
aste lagga upp en sushibild ocksa. i fredags gjorde Francisco otroligt god sushi. vi gjorde aven pa lordagen av alla rester sa nu har jag atit Makirullar for flera veckor. den andra bilden ar fran St Patricks Day forra torsdagen.










vi ses

/ Sandra


olycksfagel. .


jag vet inte hur manga som hort nyheten om min brutna fot? tror inte att jag sjalv har forstatt vad som hant an. i fredags var vi ute hela ganget. vi hade haft en jattebra kvall. Francisco hade gjort sushi, vi drack gott vin och hade trevligt. tyvarr slutade kvallen med att en valdigt stor man kommer vinglandes och landar pa min fot. min forsta tanke var saklart inte att den var bruten men jag fick i stort sett baras hem av Nathalie och Nina.
det var inte battre pa lordagsmorgonen. efter att ha atit sushiresterna och haft en mysig bakisdag insag jag allvaret och hoppade ivag till sjukhuset pa ett ben. det drojde inte lange innan jag rontgades och fick reda pa att min vanstra fot faktiskt ar bruten. KUL!
jag kan inte ens stodja mig pa den. har fatt en stallning och kryckor. doktorn hade en liten lektion med mig hur man gar med dem. det ar sjukt svart i trappor och mina armar en helt doda efter en 500 meters promenad. pa onsdag ska jag till en ortoped och bli gipsad. sex veckor i gips. tur att det inte ar 35 grader varmt pa dagarna langre. just nu suger livet lite.
jag har inte ens berattat om mitt skitjobb jag fatr. i fyra dagar har jag arbetat som bilservice-forsaljare for Goodyear. gatt runt 5 timmar om dagen och knackat dorr. det ar helt provisionsbaserat och eftersom att jag inte salde nagra sa tjanade jag inte ett ore pa fyra arbetsdagar. men har ovat upp min engelska och lart mig en hel del om bilreparationer och dorr-till-dorr forsaljning.

ledsen for ett trakigt inlagg men idag ar jag lite nere. skont att Nathalie och Francisco var hemma med mig igarkvall. vi drack champagne och at chokladpudding. och tack mamma och Karin for att ni ar sa bra.

har ar min fot


vi ses

/ Sandra



härligt


några trevliga dagar.



jag hängde med Viktor.



han spelade gitarr och vi sjöng lite tillsammans.  



finaste AnnaSofia.


rundvisning och promenad. Patrik, AnnaSofia och Richard.

 

hämtade världens sötaste dagisbarn.



lek med lilla och galna Saga.



antikbutik med mamma. i sina nya glasögon. snygg!



fredagsmys med bästa Martin och Kristin. På spåret och tapas.



spårvagnskärlek efter middag och vin.

vi ses

/ Karin

tio dagar


i tio dagar har jag varit ensam nu. tio dagar av sa mycket intryck, kanslor, ovisshet, forhoppningar och langtan. tio dagar utan Karin. nastan varje morgon vaknar jag och det forsta jag gor att att kolla i sangen under mig om Karin ocksa har sovit alldeles for lange eller om hon redan smygit upp och gjort sig iordning. men det slar mig lika fort att det faktiskt ar Nathalie som bor i sangen under mig nu.

jag har varit lite dalig pa att upptdatera er om mitt Sydney-liv. det hander valdigt mycket och samtidigt ingenting alls. med ingenting alls syftar jag pa jobb. jag gar ut nastan varje dag med mina cv:n. det ar verkligen svarare an vad jag trodde eller sa forfoljs jag av den standiga oturen. men jag ger inte upp! det som sanker mig ar dock alla sma forhoppningar jag far. som nar min kompis lovade mig ett jobb som visade sig redan vara taget. eller nar Burger King later mig prata med chefen och till och med later fylla i vilken storlek jag har pa arbetskladerna men se inte hor av sig. . efter det ar det sa trakigt att ge sig ut igen.
men jag har ett mote imorgon. troligtvis ett skitjobb som innebar att arbeta mot provision och ga runt i Sydney och gora reklam for saker men om det gar vagen ar det iallafall mycket mycket battre an att inte ha nagot jobb alls. jag ar valdigt peppad. alla mina rumskamrater stottar mig verkligen och ar helt sakra pa att jag snart hittar ett jobb. jag trivs sa himla bra har i lagenheten. vi ger varandra san energi.

det var det deppiga. nu till det roligare. i helgen var vi bade i Manley och pa Bondi beach. till var glada forvaning var det en surftavling pa Bondi som vi hamnade mitt i. kollade in surfare, livemusik och massa kul. efterlangtad strandhelg helt enkelt. och den avslutades med indisk mat som Mike lagade till oss igarkvall. jag, Nathalie och Francisco satt kvar ute pa balkongen med vin och choklad och pratade anda in pa smatimmarna. mysigt.
just det! Mike hittade en ensam och vilsen japan i supermarketen ocksa sa nu bor han pa var soffa. Hiroshi, 21, knappt engelsktalande, men har alltid dromt om att resa ensam i Australien sa nu ar han har och lar oss japanska. pa torsdag ar det St Patricks day sa da blir det fest! har aven en gratisvecka pa Fitness First sa imorgon blir det Zumba! 



Nathalie, jag och Sheilla pavag till Manley



valdigt intensiv franskalektion med Antoine



massa happenings pa Bondi Beach



Sheilla spelar rugby. sa den har bilden ska demonstrera just det haha. man kan inte tro att dom ar 32, 23 och 26 ar gamla. maste saga att jag som blivit husets "baby" kanner mig aldst ganska ofta. .

vi ses

/ Sandra 


frustration

vart är hon? vi är för långt bort från varandra.

winter winds


det håller inte alls på att bli vår! snö som nu håller på att regna bort. varfor valde jag att komma hem i mars?
idag har jag pillat ihop en liten spotifylista, aussie och annat. annars har jag tvättat, promenerat i snön och druckit te.

ikväll ska jag till bästa Mathilda och Anna. det ska bli mysigt och vinigt.



vi ses

/ Karin

flatmates






maste skryta lite med en bild pa utsikten fran var balkong. Darling Harbour ar lika fint pa kvallen som pa dagen.
har har ni en del av ganget. Francisco, Nina, Sheilla, Nathalie, jag och Mike. vi har vantat hela dagen pa att fa ata hamburgare fran Grill'd. det var val vart vantan. sa nu har vi precis avnjutit dessa godheter med vin och gitarr. Francisco kopte precis en ny som han suttit och underhallt oss med hela kvallen. harligt att vi borjar bli en liten familj har. vi har en stor sak gemensamt. alla alskar mat. haha
nu maste jag sova och vila upp mig infor kursen imorgon.

vi ses

/ Sandra



regn och riskakor





idag har jag kollat lite gamla bilder och fatt tankarna till Bali. tankt att vi var dar i hela tre veckor! hittade den har videon som jag spelade in nar vi halsade pa Mades pappa i Ubud. den ar valdigt trakig och vi ar lite smatt obekvama haha men tankte att jag bjuder pa den.

vi har inte berattat sa mycket om vara sma aventyr med Made. den har dagen var det tankt att vi skulle till monkey forest men som ni ser regnade det en del. sa istallet fick vi halsa pa hans pappa och se hans traditionella balinesiska hus. det bjods pa kaffe med sump och hemmagjorda riskakor. vi larde oss rakna pa balinesiska och Made laste om var framtid. 

vet inte hur jag kom att tanka pa Bali idag. troligtvis for att jag inte gjort sa mycket. vilar upp mig infor hart pluggande imorgon. da ska jag ga tva kurser, RSA (responsible service of alcohol) och RCG (responsible conduct of gambling). de ger mig storra chanser att jobba pa barer, restauranger och casinon! haha. tolv timmar i skolbanken. spannande.

vi ses

/ Sandra

ekekullegatan

nu är jag hemma och har äntligen kunnat landa lite. välkomstmiddag igår, trerätters och champagne. min mamma lagar verkligen världens godaste mat. Saga och Kristin var hemma, underbart att träffa dom igen. Saga har blivit så stor. och helgalen! har även varit ett helgalet dygn. mamma fick kräksjukan igår kväll! och pappa befinner sig på golfresa i Spanien. jo, jag har längtat efter att gå promenader med Bonzo. men nu det blev en väldig hårdstart... flygresan gick fint. det var kämpigt att lämna lilla Sandra i det stora landet på A (som vi brukade säga när vi inte ville säga Australien ifall personen i fråga då skulle förstå att vi pratade om honom/henne). ville helst vända om i passkontrollen. springa tillbaka till Sandras famn. det är inte meningen att vi ska vara ifrån varandra. har fortfarande inte förstått vad vi håller på med tror jag.
ikväll ska jag äntligen mysa med mina tjejer. Mathilda och Anna. fy, vad jag har längtat!


favoriten. 4 månader gammal bild. oj så hon har vuxit sedan dess.
vi ses
/ Karin

ni skulle val anstalla mig?


fran och med nu anser jag mig sjalv som en Sydney-bo. igar flyttade jag in i min delade lagenhet i Darling Harbour! kan knappt forsta. nar jag vaknar pa morgonen har jag utsikt over hela hamnen med Sydneys skyskprapor i bakgrunden. det ar fem minuters promenad till centrum och legenheten ligger i ett hotell som har bastu, pool och gym. drommer jag? haha. det finns saklart nackdelar. jag bor med sju andra personer. det ar tva sovrum. i mitt bor jag, Nathali fran frankrike, Shelia fran tyskland och snart Bianca fran Taiwan. brevid oss bor Antoine fran frankrike, Mike (husvarden) fran Jordanien plus en kille fran Chile och snart en till snubbe fran Italien. alla ar jattesnalla och hjalper varandra hela tiden. kommer nog trivas.

sitter just nu och vilar benen mellan allt jobbletande. har varit runt pa massa fik i hela stan och lamnat ut CVn idag. hittills inget napp men en del mer hoppfulla an andra. har mott sakert tio andra personer med sina cvn i hogsta hugg. kanske gor fel att ga runt mitt i centrum. men maste ju borja nagonstans.



tack for alla sota kommentarer

vi ses

/ sandra


tomt


mitt huvud har verkligen inte varit pa plats de senaste dygnen. jag tror att jag borjar forsta vad som hander nu. om allt gar som det ska borde Karin vara pa svensk mark om lite mer an 12 timmar. da har vi gatt fran att leva inpa varandra till att leva sa langt ifran varandra som det gar. konstig kansla. tomhet.
en kul nyhet ar iallafall att vi tanker fortsatta med bloggen bada tva. och for er som inte hanger med, vilket jag verkligen forstar, sa befinner jag mig just nu pa en buss fran Melbourne till Sydney. efter mycket velandeinsag jag att det ar dar jag vill bo. sa bara nagra timmar efter att ha sagt hej da till Karin pa flygplasten tog jag mitt pick pch pack och begav mig tillbaka.
bussen tar fjorton timmar. jag har bara fyra kvar nu. har en asiat brevid mig. han ar valdigt tyst vilket jag tycker ar ratt skont. blev bjuden pa en latte imorse nar vi akte, det visas Crocodile Dundee och jag kanner att vi aker tillbaka mot de varmare breddgraderna. skont.
ta hand om er dar hemma och ta hand om Karin. det kanns verkligen tomt utan henne. nu ska jag forsoka sova de sista timmarna.



mysig nattmarknad i Melbourne.
 



vi ses

/ Sandra


datid, nutid och lite mittemellan


det ar svart att sammanfatta hela var resa. men har ar vara 110 dagar i bilder. de kan se trakiga ut, men for oss betyder varje bild sa mycket. de far oss att minnas varje litet ogonblick, bra som daliga. sa nu sitter vi har vid resans slut och ar sentimentala. forsoker fa vara kanslor till ord men det gar inte bra. vi onskar att ni kan njuta lika mycket av bilderna som oss, trots att ni inte var med. man brukar saga att en bild sager mer an tusen ord.


LAOS, VANGVIEN
efter en jobbig bussresa fran Bangkok nadde vi den lilla byn. dar vantade tubing och fest!





THAILAND, PHI PHI ISLAND
paradisstrander som pa kvallen forvandlades till galet party. sjukdomar och olycka gjorde tyvarr var vecka pa on lite nedstamnd. kul med lite ny energi fran Hannes och Amanda som vi sprang pa av en handelse.





THAILAND, KOH LANTA
daligt vader blev till ett mysigt mellanstopp. dar vi vilade upp oss fran lite for mycket festande.



MALAYSIA, LANGKAWI
rakade forlora tva veckors visum i Thailand och fick fly till grannlandet. otippat hamnade vi pa denna annorlunda o. traffade pa sportshopare, stenungsundsbor och lyssnade pa reggae.







MALAYSIA, KULA LUMPUR
skont med ett litet storstadsavbrott. shopping, Starbucks och mycket prat avspeglar nog vara dagar bast. far inte glomma Rob pa Reggaebar. han var speciell. vi har redan bjudit pa fina bilder harifran sa en fran var galna natt far racka.



MALAYSIA, TAMAN NEGARA
tre dagar i varldens aldsta regnskog. det var svettigt och fuktigt men nagot vi aldrig kommer att glomma. tyvarr kan vi inte bjuda pa sa manga djurbilder, for vi sag nastan inga. haha.



INDONESIEN, BALI
under vara tre veckor pa Bali hande allt och ingenting. vi levde ett nattliv och var oftast sega pa dagen. heta soliga dagar blandades med monsunregn och oversvamning. surfing, Skygarden, nudlar och sa manga galna minnen.


Bree och Jaleesa forgyllde en av vara veckor. tva sota tjejer fran Perth.

pa Greenbox drack vi billiga och god Mojitos.

foljde med Made till ett tempel och blev kandisar.

var dagliga middag pa Warung Indonesia. 8 kronor kanns helt okej.

balkonghang med skon musik, Bintang, Kristofer och Alexander.

INDONESIEN, GILI TRAWANGAN
liten o som vi en dag cyklade runt pa 30 minuter. en veckas solsemester och julfirande. snorklade och sag skoldpaddor.





AUSTRALIEN, CAIRNS
sydostasien blev till Australien och helt plotsligt var vi pa en ny kontinent. billigt blev dyrt och hotell blev hostel. men redan da kandes det helt ratt.





AUSTRALIEN, SYDNEY
var absoluta favoritstad. Sydney har allt och vi har bara haft bra upplevelser dar. det blev tjugo dagar dar allt som allt, vilket fick oss att kanna oss lite som hemma och verkligen trivas. Bondi, festival, fodelsedag, utomhusbio, zoo, strandliv, picnic, Coogee, vin, Westend Hostel, Darling harbour. . ja, vi skulle kunna halla pa sa ett tag.









AUSTRALIEN, SURFERS PARADISE
varmt, varmt och varmt. inte riktigt vad vi hade tankt oss. fin strand och hoga hus. mycket fest, dar traffade vi Ryan och hans kompisar fran Sydney for forsta gangen.





AUSTRALIEN, BYRON BAY
hippiewibes star det i Lonely Planet vilket stammer ganska bra. aven manga backpackers, mysiga fik och chill strandhang. vi gillade verkligen Byron!


det blev ganska mycket fest och ganska manga Snakebites.

hostel, goone och goteborgare.

fin men jobbig promenad till denna underbara fyr fran 1901.

AUSTRALIEN, tillbaka till SYDNEY
tog nattbussen tillbaka till staden och flyttade in hos Birgitta i Coogee nagra dagar. annars vimsade vi mest runt i stan. det ar vi bra pa.


utanfor Birgitta och Leighs lagenhet. ryggsackarna borjar bli tunga. .

var sista kvall i Sydney hangde vi med Brett och Ryan, som vi forst traffade i Surfers.

AUSTRALIEN, MELBOURNE
snygg och fin stad. kallare an vad vi trodde, mellan 12-20 grader. den har veckan har mest bestatt av shopping, lyxfika, nervositet, bedbugs och seperationsangest. veckans favoriter var Victoria nightmarket och varldens godaste drinkar pa en rooftop-bar igar.


hamnade pa en utomhuskonsert i mitten av ett kopcentrum?! vi njot av Red Ink och den enda varma dagen.

var sista kvall tillsammans och vi at kanguru pa en fin restaurang. valdigt gott!

vart sug efter en varm kaffedrink blev till tva kalla overraskningar. en svensk bartender blandade de godaste drinkarna vi nagonsin druckit. bland annat Kahlua, farskpressad apelsin, egengjord hasselnotstequila och mozartchoklad likor. ja, det ar nagra fragetecken. . minns inte allt som var i tyvarr.


vi ses

/ Sandra och Karin


RSS 2.0